I sin intense levetid har Honningbarna utgitt fem album, vunnet Spellemann- og P3 Gull-priser, og gjennom hundrevis av konserter i inn- og utland blitt stadig hyppigere omtalt som Norges beste liveband.

Etter å ha holdt et forrykende tempo siden tenårene tok de for første gang en liten pust i bakken i 2018. Året etter returnerte de med nye låter, to nye bandmedlemmer og en omfattende norgesturné. Singelen «King Kong justice» ble Ukas låt på NRK P3, og turnéen gikk for fulle hus over hele landet,.

Bandet skulle etter planen fortsette å herje på klubbscener og festivaler gjennom både 2020 og 2021. Da landet stengte ned var de imidlertid klare på at restriksjonene ikke var forenelig med hva en Honningbarna-konsert er og skal være – uforutsigbar, fysisk og kaotisk. De holdt seg derfor helt borte fra konserter og gikk heller i studio for spille inn sitt sjette album – deres første siden 2017.

Albumet, Animorphs, ble sluppet i januar 2022, og mottok utelukkende femmere og seksere fra landets anmeldere. NRK kalte det er mesterverk, mens Klassekampen omtalte Animorphs som «en av de beste punk-platene i Norge noen gang». Fire av låtene på albumet ble listet på P3.

På den påfølgende turnéen solgte de over 9000 billetter, solgte ut Sentrum Scene flere måneder i forveien og ble kronet til «kongene av Norge» av Gaffa for konserten deres på Øyafestivalen.